Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата с миксер продължително. Трябва яйцата да станат на пухкав крем.
Към тях слагаме захарта и пак разбиваме много добре.
Добавяме кокосовата есенция за аромат. Прибавяме кокосовите стърготини от 200 г голям пакет.
Вече разбъркваме с шпатулка.
Най-накрая прибавяме брашното и разбъркваме отново всичко с шпатулка, за да може да се смеси добре и кокосът да поеме от яйчената смес.
Става гъста леко мокра смес.
С ръце можем да объркаме всичките съставки най-накрая.
С ръка си взимаме от сместа за кокоските и оформяме топки. От сместа стават точно 25 големи кокоски, равни по големина.
Всяка кокоска е приблизително 2 хапки, т.е не са малки, така че ако искате да са по-малки, ще ви излязат повече като брой.
Нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене, и печем 11 мин в загрята предварително фурна до готовност.
Отгоре кокосовите сладки стават леко розови. Като се опекат, са хрупкави отвън и сочни и меки вътре.
Хапваме дундестите кокоски, като изстинат.
Страхотен десерт. Да ви е сладко!