Бирени кокоски с локум

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бирени кокоски с локум
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Кажете на половинката си, че трябва да си прости с 1 ч.ч. бира в името на общото семейно благо, защото без нея кокоските просто няма да се получат"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • бира - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 500 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - за меко тесто
  • локум - 2 кутии за плънка
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • кокосови стърготини - 100 г за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете меко тесто от продуктите за него. От тестото оформете топчета колкото орех. Всяко топче разплескайте на тънко, като в кредата поставите парченце локум и отново оформете топчето.

Наредете топчетата в тава постлана с хартия за печене, печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна. След като се изпекат, оставете ги да се охладят.

През това време смесете водата и захарта, поставете на силен огън до завиране. Във врящия сироп потопете 10 топчета наведнъж за около 3 минути.

Извадете топчетата с помощта на решетъчна лъжица и оваляйте в кокосовите стърготини. Така процедирате с всичките топчета, поставете ги всяко по отделно във книжна формичка за бонбони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: