Начин на приготвяне
Измиваме лимецовия булгур и го изцеждаме.
В тенджера кипваме водата на котлона и изсипваме булгура, като от време на време разбъркваме с дървена бъркалка и внимаваме, като поеме водата, да не залепне за дъното.
По време на варенето прибавяме кафявата захар, за да заври с нея и да се подслади и насити на вкус. Премахваме от котлона.
Може вместо домашен крем да използваме какаово нишесте.
Приготвяме какаовия крем, като в тенджерка загряваме водата, изсипваме брашното от лимец и разбъркваме, за да не стане на бучки. Прибавяме кафявата захар, какаото и брашното от рожков.
Разбъркваме равномерно и след около 5 мин, като се е разтворила и захарта, сваляме съда от котлона.
Накрая добавяме сусамовия тахан и едро натрошените орехи.
Смесваме крема с булгура.
Десерта може да се поднесе топъл, но ако престои и се охлади, е много приятен, свеж и засищащ!
В подходящи чашки за десерт разпределяме булгура, настъргваме черен шоколад и украсяваме с цели парченца отгоре.
Този шоколадов булгур от лимец с крем какао е веган десерт – наситен с енергийните свойства на лимеца и рожков!