Начин на приготвяне
Можете да направите още по-вкусни шницелите, като добавите аромати по ваш вкус. Ако желаете да са постни, не слагайте сирена и изпържете в олио.
Уверявам, че ще бъдат също толкова вкусни. Правила съм много варианти и винаги са сполучливи. Този вариант вече получи одобрение и ще ги приготвям винаги!
Първо си сваряваме картофите. След това ги обелваме и намачкваме с вилица или друго по избор. Оставяме да се охладят на стайна температура.
Приготвяме спанака: почистваме спанака, измиваме го добре и го слагаме да се бланшира за 2-3 мин. във вряща вода.
След това го изваждаме и изстискване на ръка с ръка, за да няма излишна вода. После подсушаваме с домакинска хартия от излишната вода.
Ако ползвате замразен спанак, просто размразете, изстискайте водата от размразяването и добавете към картофите.
В купичка разбийте леко яйцето и добавете скилидките чесън (нарязани ситно), подправките със сирената, които изберете (аз избрах да е пармезан за по-силен аромат).
Добавете сместа с яйцата към картофите и спанака. Омесете с ръце и оставете в хладилника за един час.
Когато сместа се охлади ги оформяме с ръце и овалваме в брашно. Вземаме с ръка от сместа, толкова колкото желаем да са големи шницелите.
Не ги правете много големи, за да не се разпаднат при обръщане по време на пърженето.
След това запържваме в загрята мазнина. Винаги ползвайте при обръщането им готварска шпатула, не вилица.
Аз предпочитам варианта равни количества масло и олио - така ароматът е божествен.
Количеството мазнина стига точно за това количество смес за нашите пролетни шницели. Сервирайте със салата по избор и млечно-чеснов сос.
Добър апетит с Пролетните шницели със спанак и картофи!
Коментари