Пролетни картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пролетни картофи1 / 2
29/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг пресни
  • олио - 50 мл
  • масло - 25 г
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • чесън - 3 скилидки или 1 - 2 стръка пресен
  • копър
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете картофите на колелца с дебелина 1 см без да ги белите (по желание ги обелете). Сложете ги да се задушават в тенджера с незалепващо покритие заедно с олиото, маслото, сол на вкус и 1 ч.ч. вода.

Разбъркайте леко, оставете да заврат и ги похлупете за 15-тина минути без да вдигате капака. През това време направете сос от киселото мляко, счукания чесън, копъра и посолете на вкус. Поднесете картофите заляти с млечния сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

картофка
картофка
Какви пролетни картофи, ами сега е есен.
29.08.2011 13:20