Начин на приготвяне
1. В купа изсипете крема сиренето, вътре начупете с ръце камамбера, прибавете маслото и бирата.
2. С вилица намачкайте добре камембера, разбъркайте съставките.
3. Добавете червения пипер, кима и дивия лук /може да заместите със сух такъв или в краен случай с ½ глава съвсем ситно нарязан кромид лук. Опитайте, по желание може да добавите малко сол.
4. В зависимост от вкуса ви, съотношението може да варира, като добавите повече крема сирене или повече масло.
Сервирайте в чиния обаздата, оформете на топки, нарежете червен лук на шайби и декорирайте, поръсете с нарязан див лук или магданоз. Отлично се съчетава с бретцели и бира.
Една традиционна разядка/рецепта от Бавария. Сервира се във всички биргартани /бирарии/. Обаздата е защитена със закон.
За да се нарече един продукт Обазда, трябва да съдържа минимум 50% камамбер. Непременно опитайте този специалитет.