Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета. Нарязаните картофи се слагат да се сварят.
През това време наденицата се реже също на малки кубчета, а кашкавалът се настъргва.
Когато картофите са омекнали, се свалят от котлона и се отцеждат от водата.
В тиган се сипва малко олио и се слагат картофите и наденицата. Подправят се със сол и черен пипер. Разбъркват се от време на време, да се запържат леко.
След това се чукват яйцата отгоре, на разстояние едно от друго. Върху всяко яйце поръсих малко червен пипер. Тиганът се захлупва с капак.
Когато яйцата са готови се поръсва с настъргания кашкавал и аламинутът се сваля от котлона.
Бързата вечеря от картофи, яйца и кашкавал е готова.