Начин на приготвяне
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се. В тенджера се слага олио да загрее.
Добавят се лукът и морковът, за да се запържат. Добавя се поне 2 литра вода и булгурът.
Спанакът се измива и се нарязва на лентичи.
Месото се накъсва на мръвчици. Добавят се в супата. Добавят се микс зеленчуци и чубрица. Овкусява се със сол и черен пипер.
Приготвя се застройката. В тиган с ненадраскващо се покритие се чуква яйцето. Добавят се киселото мляко и брашното. Разбива се.
Слага се на котлона, като се бърка непрекъснато с телена бъркалка. Когато се сгъсти и затопли, с черпак се добавя от бульона на супата и продължава да се разбърква. Застройката се добавя в пилешката супа.
Оставя се до завиране отново на цялата пилешка супа с булгур и застройка.