Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Застроена пилешка супа с булгур

Застроена пилешка супа с булгур

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5355k1k3k3
Застроена пилешка супа с булгур
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
03/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Стъпка по стъпка приготвяме тази вкусна пилешка супа с булгур - хайде с нас"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • олио
  • булгур - 100 г
  • спанак - 200 г
  • пилешко месо - 1/2 буркан
  • сухи подправки - 1 с.л. микс
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 150 г
  • брашно - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се. В тенджера се слага олио да загрее.

Добавят се лукът и морковът, за да се запържат. Добавя се поне 2 литра вода и булгурът.

Спанакът се измива и се нарязва на лентичи.

Месото се накъсва на мръвчици. Добавят се в супата. Добавят се микс зеленчуци и чубрица. Овкусява се със сол и черен пипер.

Приготвя се застройката. В тиган с ненадраскващо се покритие се чуква яйцето. Добавят се киселото мляко и брашното. Разбива се.

Слага се на котлона, като се бърка непрекъснато с телена бъркалка. Когато се сгъсти и затопли, с черпак се добавя от бульона на супата и продължава да се разбърква. Застройката се добавя в пилешката супа.

Оставя се до завиране отново на цялата пилешка супа с булгур и застройка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: