Начин на приготвяне
Варим патешките бутчета, докато месото започне да се отделя от костта (около два часа).
Сварените бутчета обезкостяваме, наситняваме месото и го връщаме обратно в бульона.
Картофите и морковите режем на дребни кубчета и слагаме в бульона при месото.
Добавяме и ситно нарязания лук и овкусяваме със сол.
Варим патешката супа, докато се сварят зеленчуците.
Десет минути преди да я свалим от огъня, добавяме фидето.
В зависимост от това колко гъста искаме да е супата, преценяваме количеството на водата.
За да приготвим застройката, разбиваме жълтъците с тел и към тях прибавяме киселото мляко.
Разбиваме всичко с телта, за да стане хомогенна смес, и към получената застройка добавяме 2-3 капки оцет, за да не се пресече при добавяне в супата.
Изчакваме супата да поизстине и смесваме застройката с няколко черпака топъл бульон.
Темперираната яйчена смес изсипваме в застроената патешка супа.
За финал добавяме ситно нарязан магданоз.