Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Патешка супа»Застроена патешка супа

Застроена патешка супа

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Застроена патешка супа
Снимка: AneliaStefanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
160 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • патешки бутчета - 1 кг (маншони)
  • картофи - 3 бр
  • моркови - 3 бр
  • лук - 1 глава
  • фиде - 1 шепа
  • магданоз - 6 стръкчета
  • сол - на вкус
  • За застройката
  • жълтъци 2 бр.
  • кисело мляко 250 г
  • оцет - 3 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варим патешките бутчета, докато месото започне да се отделя от костта (около два часа).

Сварените бутчета обезкостяваме, наситняваме месото и го връщаме обратно в бульона.

Картофите и морковите режем на дребни кубчета и слагаме в бульона при месото.

Добавяме и ситно нарязания лук и овкусяваме със сол.

Варим патешката супа, докато се сварят зеленчуците.

Десет минути преди да я свалим от огъня, добавяме фидето.

В зависимост от това колко гъста искаме да е супата, преценяваме количеството на водата.

За да приготвим застройката, разбиваме жълтъците с тел и към тях прибавяме киселото мляко.

Разбиваме всичко с телта, за да стане хомогенна смес, и към получената застройка добавяме 2-3 капки оцет, за да не се пресече при добавяне в супата.

Изчакваме супата да поизстине и смесваме застройката с няколко черпака топъл бульон.

Темперираната яйчена смес изсипваме в застроената патешка супа.

За финал добавяме ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: