Начин на приготвяне
Измийте хубаво под течаща вода пилешките бутчета и ги залейте в тенджера със студена вода, колкото да ги покрие. Добавете зърната черен пипер и цялата суха люта чушка.
Сварете пилешките бутчета и ги обезкостете.
Изсипете в чаша сушените челядинки и ги залейте с вряла вода. Похлупете чашата и ги оставете за половин час да поомекнат.
Наситнете лука и чесъна и ги запържете в маслото в дълбока тенджера.
Добавете и изцедените от водата гъби челядинки и ги запържете.
След това налейте прецедения пилешки бульон и добавете обезкостеното месо от бутчетата.
Изсипете булгура в супата. Оставете супата да къкри на намален котлон, докато булгурът се свари. Накрая добавете наситнения магданоз.
Сервирайте пилешката супа, гарнирана с резен лимон и люто чушле за цвят и разкош.
Пилешката супа с булгур е готова.