Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Бобени топченца с масло и магданоз

Бобени топченца с масло и магданоз

Бобени топченца с масло и магданоз
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
04/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Страхотна разядка или предястие от бобени топченца"

Необходими Продукти

  • боб - 1 ч.ч.
  • вода - 2 - 3 ч.ч.
  • магданоз - 2 шепи пресен
  • масло - 2 резенчета
  • хималайска сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - 1 щипчица
  • кимион - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази разядка е подходяща за детски рождени дни, за деца - вместо бонбони – да се почерпят със свежи бобени топченца.

За тази рецепта използваме ситен бял боб от дребни зрънца с тънка люспа, за да не натоварва стомаха и най-вече, да не е газообразуващ.

Подходяща е и за вегетарианци, като лека магданозена гарнитурка или предястие.

Боба предварително накисваме от предната вечер. Трябва да го сварим и отцедим от водата (по желание 1-2 води се сменят).

Ако използваме боб от буркан – също отцеждаме.

Към дребните бобови зърна прибавяме прясно набран от градината свеж магданоз (малки листенца без дръжки) - ситно нарязан.

Добавяме масълцето и подправките и с помощта на ръчен пасатор или с голяма вилица - намачкваме всичко заедно, до получаване на еднородна смес.

Оформяме малки топченца и ги украсяваме с мини листенца, връхчета от магданоз.

Ако предоставим готовите продукти на дечица, за да ги приготвят самички, ще им е много приятно, лесно и интересно!

Бобените топченца с масло и магданоз са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: