Козуначени топченца

Козуначени топченца
Снимка: Славея Славчева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.

Необходими Продукти

  • козунак - 450 г
  • крема сирене - 250 г
  • орехи - 30 г
  • алкохол - 3 с.л.
  • За глазурата
  • шоколад - разтопен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта не са необходими електрически уреди!

В купа направете на трохи козунака. Прибавете към него крема сиренето, алкохола и ядките. Разбъркайте добре.

Ако сместа не е достатъчно лепкава за оформяне на бонбони, прибавете още малко крема сирене.

От получената смес се оформят топчета, които се поставят в подходяща чиния и се покриват със свежо фолио.

Трябва да стегнат в хладилник за 30-40 минути.

След това набодете всяко на парти клечка или поставете на вилица.

Потопете топчетата в разтопен шоколад и отново ги подредете в чиния.

Хубаво е след като сте завършили глазурата, отново да ги сложите в хладилник за няколко минути.

По желание може да поръсите глазираните бонбони с ядки, кокосови стърготини или да ги оваляте в тях, без да слагате глазура.

Вкусни козуначени топченца за похапване по всяко време.

Хубав ден!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: