Начин на приготвяне
Поставете продуктите за тестото в машината за хляб и изберете програма за тесто, 10 минути преди да свърши цикълът за месене, прибавете и кашкавала.
След като програмата свърши, извадете вече втасалото тесто от кошничката на машината и разделете на части, оформете малки топки.
Смесете мекото маслото, чубрицата и магданоза в малка купа. Форма за печене с размери около 25 см покрийте с хартия за печене. Всяко топче от тестото оваляйте в сместа от маслото и подправките и поставете топчетата в тавата на два реда, като вторият ред топчета е между тези от първия, а не точно едно върху друго.
Покрийте тавата с кърпа и оставете на топло да втаса около 40- минути или докато увеличи двойно обема си.
Пече се около 30-35 мин /или докато придобие златист цвят/ в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Веднага се изважда от формата и се оставя за около 30 минути върху решетка, увита в кърпа.