Начин на приготвяне
Обелената тиква нарязваме на ситни кубченца. Обелваме лука и също както спанака го измиваме и нарязваме на ситно.
Разбъркваме зеленчуците с подправки - черен пипер, кимион, червен пипер, чубрица и босилек (сушен и стрит).
В отделен съд разбъркваме яйцето с киселото мляко и шупналата сода в него, подсоляваме с хималайска сол.
В един пакет фини кори за баница се съдържат около 12-14 бр. И тъй като ще използваме по две кори за една триъгълна баничка, то тогава според броя на корите разделяме двата вида плънка на 6 -7 равни части.
Взимаме две фини кори, намазваме първата с шарлан по двата хоризонтални края и обръщайки я наобратно - залепяме върху втората.
С помощта на силиконова четчица намазваме средата на кората (цялата суха лента) и прегъваме на две от по-дългата страна. Намазваме с млечна смес и поръсваме с зеленчуковата плънка.
Завиваме на триъгълник (както е показано на снимките). По същия начин оползвотваряме останалите продукти, като навитите триъгълници, подреждаме в плоска тава, намазана с шарлан.
Отгоре намазваме баничките с останала млечна смес, а в случай че няма такава, със силиконова четчица нанасяме една разбъркано яйце.
Печем на 200 градуса за около 20-25 минутки. Поднасяме още топли и хрупкави.
Невероятно вкусни спаначени триъгълни банички с тиква - любими и на малки и големи! Чудесна идея за прекрасен семеен обяд.