Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Плодов сладкиш с компот от круши

Плодов сладкиш с компот от круши

Плодов сладкиш с компот от круши
Снимка: Илиана Първанова
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Плодов сладкиш с компот от круши за добро настроение"

Необходими Продукти

  • круши от компот - 1 ч.ч. ситни парченца
  • сок от компот - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • кафява захар - ½ ч.ч. може и повече
  • хлебна сода - 1 ч.л.
  • царевично брашно - 1 ч.ч. фино
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Компотът от круши е домашно приготвен с обелени и нарязани на средни парчета плодове.

В купа разбъркваме яйцата с кафявата кристална захар и шарлана. Добавяме содата, ароматизираме с ванилията и наливаме сока от компота.

Пресяваме пълнозърнестото и царевичното фино брашно през сито и постепенно ги сипваме към сместа, разбърквайки с телена бъркалка, до получаване на гладка „пишеща” хомогенна консинстенция.

Намазваме с шарлан малка кръгла тавичка (около 25 см диаметър) и поръсваме с царевично брашно.

Разстиламе половината от сместа за сладкиша, поръсваме крушите от компота – нарязани на още по-ситни парченца) и разпределяме равномерно отгоре и втората част от течното тесто, така че да няма плодчета на повърхността.

Печем плодовия сладкиш на 180 градуса за около 25-30 минути.

По желание поднасяме с плодов сок от пресни круши или смлян компот на нектар.

Изумително лесен плодов сладкиш с компот от круши за нежна следобедна закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
В рецептата не пише колко шарлан се слага.
24.03.2023 20:39