Начин на приготвяне
Предварително накиснете стафидите в ром.
Разбийте жълтъците със захарта до побеляване на сместа. С непрекъснато бъркане налейте прясното мляко, а след това - олиото.
Пресейте брашното с ванилията и бакпулвера. Добавете го на части към горната смес и разбъркайте до хомогенност.
Обелете ябълките и ги почистете от семките, след това ги нарежете на кубченца. Сипете ги в кексовото тесто, както и половината от накиснатите стафидите.
Подгответе форма и я покрийте с хартия за печене. Сипете вътре сместа и заравнете.
Обелете и нарежете по дължина крушите. Наредете ги върху тестото в кръг.
Сипете останалите стафидите между крушите. Поръсее с лъжица захар.
Загрейте фурната на 170 градуса. Печете плодовия сладкиш до готовност и го сервирайте, поръсен с пудра захар.
Плодовият сладкиш с круши и ябълки е готов.