Плодов сладкиш

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Плодов сладкиш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Справяме се чудесно със спазването на диети, докато на вратата не почука някоя комшийка с топъл плодов сладкиш!"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г краве
  • яйца - 4 броя
  • захар - около 150 г
  • брашно - 250 г
  • прясно мляко - 1/8 л
  • лимони - настъргана лимонова кора + малко лимонов сок
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • плодове - 1/4 кг сушени, може и пресни по избор
  • сол - 1 щипка за белтъците
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително сушените плодове във вода, за да понабъбнат. Ако използвате пресни, ги нарежете на дребно и ги оставете да поизсъхнат.

Разбийте на пяна маслото със захарта и добавете един след руг жълтъците, като след всеки жълтък добавяйте по малко брашно и мляко.

След това добавете лимоновата кора и сок и накрая объркайте с разбитите с щипка сол белтъци. След което с отцедените и подсушени сушени плодове.

Ако използвате пресни плодове, ги сложете върху сладкиша след като сте го сложили да се пече и преди да е хванал кора. Изпечете сладкиша до готовност в умерена фурна.

Най-добре плодовият сладкиш се получава с ягоди, праскови, ябълки, сливи или грозде. С микс от сушени плодове е не по-малко апетитен. По желание може да добавите и любимия си вид ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
44
34
20
10
Дай твоята оценка: