Начин на приготвяне
Накиснете предварително сушените плодове във вода, за да понабъбнат. Ако използвате пресни, ги нарежете на дребно и ги оставете да поизсъхнат.
Разбийте на пяна маслото със захарта и добавете един след руг жълтъците, като след всеки жълтък добавяйте по малко брашно и мляко.
След това добавете лимоновата кора и сок и накрая объркайте с разбитите с щипка сол белтъци. След което с отцедените и подсушени сушени плодове.
Ако използвате пресни плодове, ги сложете върху сладкиша след като сте го сложили да се пече и преди да е хванал кора. Изпечете сладкиша до готовност в умерена фурна.
Най-добре плодовият сладкиш се получава с ягоди, праскови, ябълки, сливи или грозде. С микс от сушени плодове е не по-малко апетитен. По желание може да добавите и любимия си вид ядки.