Пухкави прави домашни банички

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
436
1k
801
791
1
06/04/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо607
  • Преглеждания за месеца230
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 300 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 180 мл - хладка
  • За плънката
  • сирене - 200 г фета
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • извара - 250 г кремообразна
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 щипка
  • За намазване на корите
  • краве масло - 3 ч.л. разтопено
  • За намазване отгоре
  • жълтъци - 2 бр.
  • краве масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме водата с олиото и солта и добавяме към брашното.

Омесваме гладко тесто и го увиваме в прозрачно фолио. Оставяме го настрани за 20 минути.

Разбиваме яйцата и добавяме сметаната, изварата и бакпулвера. Отново разбиваме и натрошаваме сиренето на едро в сместа.

Разделяме тестото на три части и оформяме топки.

Разточваме всяка топка на много тънка кора, намазваме равномерно с по една лъжичка масло всяка, разпределяме по 1/3 от плънката и навиваме на руло.

Внимавайте при прехвърлянето на навитите рула, за да не ви се разпаднат.

Рулата трябва да се поставят в тава, в която сме поставили хартия за печене.

Намазваме баниците с масло и разбит жълтък.

Печем правите банички на 200 градуса около 25 минути.

Сервираме пухкавите прави домашни банички веднага или на другия ден- все са толкова вкусни.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар