Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата.
Нарязваме шунката на дребно.
Поставяме лист хартия за печене в правоъгълна тава.
Нарязваме си всеки лист от корите на половина.
Поставяме една кора на плота и намазваме равномерно с масло. След това намазваме с разбито яйце и в единия карай разпределяме по 1 лъжица от нарязаната шунка и една лъжица настърган кашкавал.
Навиваме на руло и поставяме в тавата.
Така приготвяме всички малки банички.
Намазваме баничките с масло, а след това и с разбит жълтък. Посоляваме ги отгоре с 1-2 щипки сол.
Загряваме фурната на 200 градуса и изпичаме вътре дългите банички за около 15 -20 минути.
Нашите вкусни прави банички с шунка и кашкавал са готови да бъдат изядени.