Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Прави банички с каймак

Прави банички с каймак

Прави банички с каймак
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Хрупкави банички с каймак за всяко време на деня и за всеки у дома - насладете се"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 2 бр. на сач
  • извара - 250 г
  • сирене - 150 г
  • яйца - 5 бр.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • каймак - 4 с.л.
  • шарлан - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъка на едно от яйцата в купичка. С него ще намажем баничките.

Останалите яйца и белтъка разбиваме в купа с вилица. Добавяме изварата, сиренето, солта и бакпулвера. Смесваме. Разтопяваме каймака и го смесваме с шарлана.

Разрязваме корите на сач на по 4 части. Те са кръгли и големи. За разрязването най-добре е да се използва кухненска ножица, като се реже на кръст през средата.

Получават се по 4 парчета от всяка кора, които са подобни на триъгълници.

Намазваме всяко парче с малко от сместа от двете мазнини. Отгоре разпределяме 1-2 пълни лъжици от плънката и навиваме на руло.

Подреждаме баничките в правоъгълна тавичка, най-добре с незалепващо покритие. Ако не разполагате с такава, поставете парче хартия за печене отдолу.

Намазваме баничките първо с микса от мазнини, а след това с разбит жълтък.

Печем на 200 градуса за 25-30 минути до златисто.

Препоръчително е правите банички с каймак да се хапват топли, защото са много ароматни.

Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: