Начин на приготвяне
Отделяме жълтъка на едно от яйцата в купичка. С него ще намажем баничките.
Останалите яйца и белтъка разбиваме в купа с вилица. Добавяме изварата, сиренето, солта и бакпулвера. Смесваме. Разтопяваме каймака и го смесваме с шарлана.
Разрязваме корите на сач на по 4 части. Те са кръгли и големи. За разрязването най-добре е да се използва кухненска ножица, като се реже на кръст през средата.
Получават се по 4 парчета от всяка кора, които са подобни на триъгълници.
Намазваме всяко парче с малко от сместа от двете мазнини. Отгоре разпределяме 1-2 пълни лъжици от плънката и навиваме на руло.
Подреждаме баничките в правоъгълна тавичка, най-добре с незалепващо покритие. Ако не разполагате с такава, поставете парче хартия за печене отдолу.
Намазваме баничките първо с микса от мазнини, а след това с разбит жълтък.
Печем на 200 градуса за 25-30 минути до златисто.
Препоръчително е правите банички с каймак да се хапват топли, защото са много ароматни.
Опитайте!