Начин на приготвяне
Смесваме водата с олиото и солта и добавяме към брашното.
Омесваме гладко тесто и го увиваме в прозрачно фолио. Оставяме го настрани за 20 минути.
Разбиваме яйцата и добавяме сметаната, изварата и бакпулвера. Отново разбиваме и натрошаваме сиренето на едро в сместа.
Разделяме тестото на три части и оформяме топки.
Разточваме всяка топка на много тънка кора, намазваме равномерно с по една лъжичка масло всяка, разпределяме по 1/3 от плънката и навиваме на руло.
Внимавайте при прехвърлянето на навитите рула, за да не ви се разпаднат.
Рулата трябва да се поставят в тава, в която сме поставили хартия за печене.
Намазваме баниците с масло и разбит жълтък.
Печем правите банички на 200 градуса около 25 минути.
Сервираме пухкавите прави домашни банички веднага или на другия ден- все са толкова вкусни.