Начин на приготвяне
Желателно е винаги да белим лимоните, тъй като корите им са обработвани с химикали.
Обелваме 1 лимон и го нарязваме на едри парчета. Сгряваме вода в съд на котлон и след като заври, заливаме лимона в чаена чаша.
Не подслаждаме.
Много важно е да изпием топлата лимонова вода, за да има пречистващ и здравословен ефект върху организма.
Лимонът е богат източник на витамин С. Същевременно поради високото си съдържание на алкални минерали имаалкализиращ ефект върху организма.
В лимоновия сок се съдържа карбоксилна киселина, която регулира високото кръвно налягане и кръвообращението, намаля кръвосъсирването и защитава тесните артерии. Горещата алкална вода с лимон може да унищожава раковите клетки.
Когато е необходимо да подсилим имунната система, препоръчително е всекидневно да приемаме от алкалната вода с лимон, тъй като унищожава злокачествените клетки, без да засяга здравите клетки и засилва имунитета.
Изключително важно е да пием алкална вода, за да предпазим организма от вируси и да доставим нужната енергия и жизненост на тялото ни.
Важна грижа за личното здраве.