Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Вкусна и лесна торта с крем Маскарпоне

Вкусна и лесна торта с крем Маскарпоне

KaramelaKaramela
Новак
13
Вкусна и лесна торта с крем Маскарпоне1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
20
"Страхотно е, когато толкова вкусни десерти се приготвят толкова лесно - просто не можем да се стърпим да не ги опитаме"

Необходими Продукти

  • За крема Маскарпоне
  • маскарпоне - 500 г
  • сметана - 200 г заквасена
  • сметана - 200 г сладкарска
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • За шоколадовия ганаж
  • сметана - 500 г сладкарска
  • шоколад - 200 г черен
  • шоколад - 100 г млечен
  • За блатовете
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 2 кофички
  • захар - 3 ч.ч.
  • олио - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • какао - 3 с.л.
  • ванилия - 2
  • брашно - 5 ч.ч.
  • За украса
  • бадеми - натрошени
  • банани
  • ягоди - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете:

Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, киселото мляко и содата. След това постепенно добавете брашното с бакпулвера, какаото и ванилиите.

Тестото се разделя на две части в форми за блат. Едната част се пече на 180 градуса за около 45 мин. и другата част също се пече толкова. Едната част я разрязвате на две и другата също -получават се 4 блата, а за тортата се използват 3 блата.

За шоколадовия ганаж:

В тенджера се загрява сметаната без да изкипи. Към нея се добавя шоколадът, нарязан на парченца, за да се разтопи. След това веднага се разбърква с миксер, за да се разпредели равномерно шоколадът в сметаната.

За крема Маскарпоне

Маскарпонето и заквасената сметана се разбиват заедно и след това се добавя пудрата захар. В отделен съд се разбива сладкарската сметана и се добавя постепенно към маскарпонената смес.

Сглобяване на тортата:

В форма за торта се слага един блат и се напоява добре с шоколадовия ганаж. След това се намазва дебел слой от крема и се нареждат ред банани, нарязани на кръгчета. Отново се слага блат, напоява се добре и отново се маже с крема. Третият блат отново се напоява добре и се покрива с крем. След като изкарате от тортената форма тортата, я намазвате добре отстрани и я поръсвате с бадеми. Отгоре можете да украсите с ягоди по избор!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Kremena Cakova
Kremena Cakova
Трудна е.Доста въртел.Правила съм я.Но пък е много вкусна.
15.06.2018 17:46
Радослава
Радослава
Истинска калорийна бомба
06.03.2018 16:09
Юли
Юли
В заглавието пише ..лесна торта с...,а в момента в който видиш рецептата се стряскаш. Името трябва да се смени.
15.09.2013 10:30
9
2
Покажи всички подкоментари