Начин на приготвяне
Слагаме съд с вода на котлона и върху него още един, в който ще разтопим белия шоколад.
Слагаме белия шоколад да се разтопи, като прибавяме и 30 мл прясно мляко към него.
След като шоколадът е напълно разтопен, го прибавяме към маскарпонето и разбиваме с миксер, докато се получи гладка хомогенна смес.
След което започваме да редим бисквитената торта с маскарпоне.
Първият ред е с маслени бисквити, които топим за кратко в млякото и редим в тава. Върху тях слагаме от крема.
Следващият ред е с какаови бисквити, като всичко се повтаря до изчерпване на количествата.
Поръсваме отгоре с настърган млечен шоколад и оставяме бисквитена торта с маскарпоне и шоколад за няколко часа в хладилника, за да стегне.
Коментари