Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бърза и лесна бисквитена торта с маскарпоне и шоколад

Бърза и лесна бисквитена торта с маскарпоне и шоколад

Mihaela PetrovaMihaela Petrova
Новак
3465
Бърза и лесна бисквитена торта с маскарпоне и шоколад
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
12
"Още не сме я разрязали, но вече виждаме колко е мека и нежна бисквитената торта с шоколад - как да му се прииска на човек по-голямо парче"

Необходими Продукти

  • бял шоколад - 300 г
  • маскарпоне - 300 г
  • прясно мляко - 200 мл.
  • маслени бисквити - 1 пакет
  • какаови бисквити - 1 пакет
  • млечен шоколад - за настъргване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме съд с вода на котлона и върху него още един, в който ще разтопим белия шоколад.

Слагаме белия шоколад да се разтопи, като прибавяме и 30 мл прясно мляко към него.

След като шоколадът е напълно разтопен, го прибавяме към маскарпонето и разбиваме с миксер, докато се получи гладка хомогенна смес.

След което започваме да редим бисквитената торта с маскарпоне.

Първият ред е с маслени бисквити, които топим за кратко в млякото и редим в тава. Върху тях слагаме от крема.

Следващият ред е с какаови бисквити, като всичко се повтаря до изчерпване на количествата.

Поръсваме отгоре с настърган млечен шоколад и оставяме бисквитена торта с маскарпоне и шоколад за няколко часа в хладилника, за да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виктория Бурова
Виктория Бурова
Ще я пробвам
06.11.2020 06:32
1