Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Ванилова торта с пандишпанки

Ванилова торта с пандишпанки

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Ванилова торта с пандишпанки
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 6
11/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 в.ч.
  • брашно - 7 с.л., с връх
  • прясно мляко - 1 литър
  • ванилия - 2 пакетчета
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • масло - 50 г
  • пандишпанки - 1/2 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера на умерен огън затоплете 800 мл от прясното мляко със захарта, докато се разтопи.

Останалото мляко разбийте с яйцето и брашното, като най - бързо и прецизно се получава с миксер.

Щом млякото е завряло, дръпнете го от огъня и на тънка струя, при непрекъснато бъркане добавете яйчената смес към врящото мляко. 

Върнете на котлона и не спирайте да разбърквате, иначе кремът с прясно мляко ще загори. Бъркайте, докато се сгъсти и се появяват мехурчета.

Смъкнете от котлона, добавете ванилията, ваниловата захар и маслото и бъркайте до хомогенност на ваниловия крем с масло.

Във форма с диаметър 20 см. изсипете малко от приготвения крем за торта на дъното на формата и започнете да редите плътно едно до друго пандишпановите пръчици, така че да се образува ред блат от тях.

Върху тях обилно изсипете от ваниловия крем и процедирайте така, докато продуктите за ваниловата торта се изчерпят, като последният слой трябва да е с крем.

Украсете по ваш вкус и оставете за една нощ да стегне в хладилник Ваниловата торта с пандишпанки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: