Начин на приготвяне
В тенджера на умерен огън затоплете 800 мл от прясното мляко със захарта, докато се разтопи.
Останалото мляко разбийте с яйцето и брашното, като най - бързо и прецизно се получава с миксер.
Щом млякото е завряло, дръпнете го от огъня и на тънка струя, при непрекъснато бъркане добавете яйчената смес към врящото мляко.
Върнете на котлона и не спирайте да разбърквате, иначе кремът с прясно мляко ще загори. Бъркайте, докато се сгъсти и се появяват мехурчета.
Смъкнете от котлона, добавете ванилията, ваниловата захар и маслото и бъркайте до хомогенност на ваниловия крем с масло.
Във форма с диаметър 20 см. изсипете малко от приготвения крем за торта на дъното на формата и започнете да редите плътно едно до друго пандишпановите пръчици, така че да се образува ред блат от тях.
Върху тях обилно изсипете от ваниловия крем и процедирайте така, докато продуктите за ваниловата торта се изчерпят, като последният слой трябва да е с крем.
Украсете по ваш вкус и оставете за една нощ да стегне в хладилник Ваниловата торта с пандишпанки.