Персийска бисквитена торта

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
198
2k
547
668
2
11/04/2020
"С радост приветстваме персийската бисквитена торта с добре дошла "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 567
  • Преглеждания за месеца829
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пудинг - 1 бр. за бисквитена торта
  • захар - 130 г
  • прясно мляко - 1 л
  • розова вода - 1/2 ч.л.
  • кардамон - 1 щипка смлян
  • жълтъци - 3 бр.
  • бисквити - 2 пакета, Обикновени
  • шамфъстък - 100 г нарязан
  • рози - Изсушени листенца на червени
  • натурален шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

По обиколката на кръгла форма с отлепящо дъно нареждаме вертикално бисквитите, поставяме няколко и на дъното за основа.

Приготвяме крема за бисквитена торта по описанието на пакетчето, като към млякото добавяме розовата вода и кардамона.

Добавяме жълтъците, като внимаваме да не ги пресечем, и готвим още няколко минути на тих огън до хубаво сгъстяване на крема.

Изсипваме част от крема във формата и редим бисквити отгоре, върху бисквитите поръсваме натрошен шамфъстък.

Повтаряме последователността, докато продуктите за бисквитената торта.

За финал украсяваме с настърган шоколад, шамфъстък или розови листенца бисквитената торта с крем. Прибираме готовата торта в хладилник за една нощ или поне 3 - 4 часа, за да стегне хубаво.

И ето - имаме си персийска бисквитена торта!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар