Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите в подходяща купа. Сипете орехите (или друг вид ядки) в сух тиган и ги запечете за 5 минути, като бъркате непрекъснато. Добавете ги към бисквитите.
В друг съд смесете захарта и какаото, сипете водата и бъркайте. С често разбъркване се добавя и маслото. Оставете сместа на котлона за 7-8 минути, махнете и след 15-тина минути прибавете ванилията.
Изсипете тази смес към орехите и бисквитите, внимателно разбъркайте. Прехвърлете във форма с отлепящи се стени и оставете за 3-4 часа в хладилник.
Ганаш: Загрейте сметаната на котлона (без да завира), добавете начупения шоколад и бъркайте непрекъснато. Залейте тортата с ганаша и отново върнете в хладилника за около час.
Коментари