Начин на приготвяне
По обиколката на кръгла форма с отлепящо дъно нареждаме вертикално бисквитите, поставяме няколко и на дъното за основа.
Приготвяме крема за бисквитена торта по описанието на пакетчето, като към млякото добавяме розовата вода и кардамона.
Добавяме жълтъците, като внимаваме да не ги пресечем, и готвим още няколко минути на тих огън до хубаво сгъстяване на крема.
Изсипваме част от крема във формата и редим бисквити отгоре, върху бисквитите поръсваме натрошен шамфъстък.
Повтаряме последователността, докато продуктите за бисквитената торта.
За финал украсяваме с настърган шоколад, шамфъстък или розови листенца бисквитената торта с крем. Прибираме готовата торта в хладилник за една нощ или поне 3 - 4 часа, за да стегне хубаво.
И ето - имаме си персийска бисквитена торта!