Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени Картофи»Картофки бравас в темпура

Картофки бравас в темпура

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Картофки бравас в темпура
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
13/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Най-страхотната гарнитура - картофки бравас, на които им липсва само една биричка"

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г
  • олио - за пържене
  • сол - на вкус
  • Темпура
  • брашно - 50 г
  • нишесте - 50 г
  • вода - 170 мл. ледена
  • бакпулвер - 3 - 4 г
  • Салца Брава
  • доматен сос - 150 г
  • зехтин - 30 г
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • люти чушки - 1/2 ч.л. суха, натрошена
  • табаско - 1/2 ч.л. (или на вкус)
  • оцет - 1 с.л. винен
  • сол - на вкус
  • Mайонезен сос
  • олио - 175 г
  • зехтин - 50 г
  • чесън - 1 скилидка
  • яйцa - 1 бр.
  • лимонов сок - 20 г
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете и обелете картофите. Нарежете на кубчета или произволни едри парченца. Не трябва да са разварени, за да не се разпадат.

За салца брава загрейте зехтина на слаб огън, добавете лютото чушле, табаското, оцета и червения пипер. Разбъркайте за около минута като поддържате слабия огън. Сложете доматения сос, черния пипер и солта и бъркайте още 2 минути усилвайки огъня.

Направете чесновия майонезен сос, като налеете половината от зехтина и олиото в тесен и дълбок съд. Чукнете яйцето, нарежете вътре чесъна и сипете лимоновия сок.

Използвайте пасатор позиционирайки го на дъното на съда. Включете и дръжте неподвижно, докато отдолу побелее и емулгира. Веднага започнете да наливате останалата мазнина на тънка струйка и същевременно изтегляйте бавно пасатора нагоре, до цялостно емулгиране.

За темпурата разбийте нишестето и брашното в ледената вода. Сложете бакпулвера и разбъркайте.

Загрейте тиган с обилно количество олио. Огънят трябва да е силен, но не на максимална степен, а една под нея.

Потапяйте картофите в темпурата и пържете до златисто. Готовите пържени картофки изваждайте върху кухненска хартия.

Сервирайте панираните картофки бравас с двата принадлежащи им соса.

Добър апетит с Картофки бравас в темпура!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: