Начин на приготвяне
Сварете и обелете картофите. Нарежете на кубчета или произволни едри парченца. Не трябва да са разварени, за да не се разпадат.
За салца брава загрейте зехтина на слаб огън, добавете лютото чушле, табаското, оцета и червения пипер. Разбъркайте за около минута като поддържате слабия огън. Сложете доматения сос, черния пипер и солта и бъркайте още 2 минути усилвайки огъня.
Направете чесновия майонезен сос, като налеете половината от зехтина и олиото в тесен и дълбок съд. Чукнете яйцето, нарежете вътре чесъна и сипете лимоновия сок.
Използвайте пасатор позиционирайки го на дъното на съда. Включете и дръжте неподвижно, докато отдолу побелее и емулгира. Веднага започнете да наливате останалата мазнина на тънка струйка и същевременно изтегляйте бавно пасатора нагоре, до цялостно емулгиране.
За темпурата разбийте нишестето и брашното в ледената вода. Сложете бакпулвера и разбъркайте.
Загрейте тиган с обилно количество олио. Огънят трябва да е силен, но не на максимална степен, а една под нея.
Потапяйте картофите в темпурата и пържете до златисто. Готовите пържени картофки изваждайте върху кухненска хартия.
Сервирайте панираните картофки бравас с двата принадлежащи им соса.
Добър апетит с Картофки бравас в темпура!