Начин на приготвяне
Сипете в една купа двата вида брашна, студената вода, захарта и солта. Няма нужда да е гладка. Добавете лед и сложете в хладилник.
Почистете, измийте и нарежете на ситно зеленчуците, които сте приготвили за темпурата.
Премахнете върховете на аспержите, моркова - с белачка на ленти, броколите - на розички, тиквичките - по диагонал, праза - по дължина.
Сипете вода в тенджера, затоплете я, шокирайте в нея морковите за половин минута, после аспержите и праза, после и броколите.
Отцедете омекналите зеленчуци върху кухненска хартия. Прехвърлете темпурата в голяма купа с лед.
Затоплете олиото на силен котлон и в него изпържете зеленчуците, които предварително сте потопили в панировката.
Може да сгъстите темпурата с малко брашно, ако стане твърде рядка. Изпържете зеленчуците до светло златист цвят. Извадете върху кухненска хартия да се отцедят от излишната мазнина.
Панираните зеленчуци темпура са страхотно предястие, на което цялото семейство ще се наслади!