Начин на приготвяне
Сложете брашното на кухненския плот и направете дупка в средата. Сложете останалите съставки.
Замесете меко тесто. Разделете на 6 бр. равни топки.
Поставете в тавичка с олио, завийте с памучна кърпа и оставете на топло хубаво да се отпусне.
В купа настържете ябълките, а в друга тиквата. Смелете орехите.
Вземете една топка от готовото тесто. Раздърпайте леко с ръцете като при правенето на мекици. Поставете на масата и дърпайте леко с ръцете, докато стане голям кръгъл лист. Орежете краищата с нож.
Поръсете с ябълки, захар, олио и орехи. Завийте на руло, а след това на охлюв. Поставете в средата на намазнена тавичка. Постъпете по същия начин и с останалите 2 листа за нашата сладка баница.
Вземете четвъртата топка. Отново раздърпайте с ръце и отново сложете на масата. Дърпайте до тънък кръгъл лист. Отрежете краищата, поръсете с тиква, захар олио и канела. Завийте на руло, а след това го поставете в продължение на охлюва от витата баница.
Постъпете по същия начин и с останалите топки.
Готовата баница с ябълки намажете с олио. Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Извадете, напръскайте със студена вода и оставете сладката баница с ябълки и орехи леко да изстине.