Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сладка баница с ябълки и орехи

Сладка баница с ябълки и орехи

редакция:
Сладка баница с ябълки и орехи
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Домашна сладка баница с орехи и ябълки - изяжда се за минути."

Необходими Продукти

  • вода - 450 мл
  • брашно - 750 г (ако е лепкаво, добавете още)
  • сол - щипка
  • захар - щипка
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • за плънката
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ябълки - 4 бр.
  • тиква - 300 г
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • канела
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното на кухненския плот и направете дупка в средата. Сложете останалите съставки.

Замесете меко тесто. Разделете на 6 бр. равни топки.

Поставете в тавичка с олио, завийте с памучна кърпа и оставете на топло хубаво да се отпусне.

В купа настържете ябълките, а в друга тиквата. Смелете орехите.

Вземете една топка от готовото тесто. Раздърпайте леко с ръцете като при правенето на мекици. Поставете на масата и дърпайте леко с ръцете, докато стане голям кръгъл лист. Орежете краищата с нож.

Поръсете с ябълки, захар, олио и орехи. Завийте на руло, а след това на охлюв. Поставете в средата на намазнена тавичка. Постъпете по същия начин и с останалите 2 листа за нашата сладка баница.

Вземете четвъртата топка. Отново раздърпайте с ръце и отново сложете на масата. Дърпайте до тънък кръгъл лист. Отрежете краищата, поръсете с тиква, захар олио и канела. Завийте на руло, а след това го поставете в продължение на охлюва от витата баница.

Постъпете по същия начин и с останалите топки.

Готовата баница с ябълки намажете с олио. Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Извадете, напръскайте със студена вода и оставете сладката баница с ябълки и орехи леко да изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: