Начин на приготвяне
От изброените продукти се замесва хубаво меко тесто, което се оставя да втаса за 15-20 минути. Премесва се отново и се разделя на четири равни части, всяка се оформя на питка. Всяка питка се разточва на кора.
Взема се една кора, маже се обилно с разтопеното масло и се поръсва с орехи. Върху нея се покрива с втора кора, която отново се маже с масло и се поръсват орехи.
Навива се на стегнато руло, което започва да се усуква и издърпва.
Готовото руло се слага в намаслена тавичка, оставя се да втаса за 10 минути. Намазва се с разтопено масло и се пече на 180 градуса за 25-30 минути.
След като се охлади, се залива със студен сироп, приготвен от 3 ч.ч. захар, 3 ч.ч. вода, малко лимонов сок и 1 ванилия.