Начин на приготвяне
В хладка вода се разбърква маята със захарта и 3 с.л. брашно. Оставя се бухне.
Сипваме брашно в тавичка и оформяме голямо кладенче.
Добавя се едно яйце, кисело мляко, сол, олио и шупналата мая. Разбърква се на топка тесто, после се меси, докато спре да лепне.
Покрива се със стреч фолио и оставяме за 20-30 минути да почине тестото, без да слагам във фурната.
От половината тесто точа кора, с ринг или чаша се изрязват кръгчета с 8 или 9 см.
С пръсти леко се притиска отгоре, да увеличи диаметъра си с още 1 см.
Поставя се лъжичка течен шоколад в средата. С долната част се покрива шоколада с пръсти се притиска, а после правим от двете страни тънко ръбче и навиваме на пирожка.
Когато оформим всички пирожки, загряваме олио в любимото тиганче, намалява се на 5 степен и пържим от двете страни до златисто.
Изваждаме върху хартия за печене да попие мазнината.
Останалото може да приготвите със солена плънка, аз така направих.
Много вкусни се получиха тези пирожки с шоколад, чудесни за уютна закуска.
Бон Апети!