Начин на приготвяне
Разтопете шоколада на водна баня. Добре е да бъде натрошен на еднакви по големина парченца, за да се разтопи равномерно.
Отделете една чаша от млякото, а останалото поставете на котлона заедно със захарта. Когато тя се разтопи, намалете огъня и прибавете шоколада бъркайки до хомогенизиране.
В заделената чашка мляко разтворете нишестето, така че да няма бучки. Налейте го на тънка струйка при шоколадовата смес.
Сипете ликьора Амарето и бъркайте до получаване на леко гъста шоколадова течност (около 5 минути)
Сервирайте в чашки с малко сметана и много горещо и споделете с приятели за настроение и много енергия през студените зимни дни.
По желание може да настържете още черен шоколад за разкош във всяка чаша.
Коментари