Начин на приготвяне
За този ягодов десерт със сладолед и мента разбиваме сметаната с миксер до кремообразна консистенция и добавяме постепенно захарта.
Разбиваме, докато стане лек въздушен сметанов крем.
В малки формички слагаме стреч фолио на дъното и режем ягодите, като ги нареждаме да залепнат хубаво на дъното.
Слагаме малко сметана, после няколко лъжици сладолед, трябва да е плътно и равномерно.
Отгоре още сметана, за да запечатаме. Завиваме го стегнато със стреч фолиото и го оставяме във фризера за няколко часа да стегне.
През това време разтапяме няколко блокчета бял шоколад, колкото да можем да покрием всичко.
Сервираме ягодовия десерт, като залеем с шоколада и поръсим с прясна мента отгоре за свежест.