Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена Салата»Великденска зелена салата с билкови крутони и сварено яйце

Великденска зелена салата с билкови крутони и сварено яйце

Великденска зелена салата с билкови крутони и сварено яйце
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
19/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • зелена салата - 10 листа, сорт Джентелина
  • червена салата - 5 - 6 листа, сорт Лоло Росо
  • пресен лук - 1 шепа нарязани перца
  • магданоз - около 2 с.л. нарязани листа
  • майорана - 1 - 2 пресни стръка
  • яйца - 1 сварено
  • хималайска сол - 1/4 ч.л.
  • шарлан - 1 ч.л. (или зехтин)
  • оцет - около 1/2 ч.л. Балсамико
  • лимонов сок - около 1/2 /пресен, по желание/
  • За крутоните
  • многозърнест хляб - 2 големи филии занаятчийски
  • шарлан - 1 с.л.
  • хималайска сол - 3 щипки
  • босилек - 3 щипки сушен и стрит
  • чубрица - 2 щипки сушена и стрита
  • черен пипер - 2 - 3 щипки смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме домашните билкови крутони като нарязваме на кубченца филиите хляб, разбъркваме ги с подправките.

Изпичаме ги във фурната на 200-250 градуса до златиста коричка като по желание, по време на печенето, 1-2 пъти ги разбъркваме, за да се изпекат равномерно.

Откъсваме от градината домашно отгледани, свежи и крехки къдрави салати. Също и пресния лук, магданоза и екзотичната майорана от саксия.

Измиваме и нарязваме на ситно всички зеленолистни. Сипваме ги в дълбока купа, удобна за разбъркване на свежата зелена салата и овкусяваме с хималайска сол, шарлан, оцет и прясно изцеден лимонов сок на вкус.

Разбъркваме със салатна бъркалка или с ръка, така че равномерно да се овкуси. Сипваме великденската салата в дълбока чиния, с която ще поднесем пролетната свежест.

Отгоре поръсваме с изпечените хрупкави билкови крутони и свареното яйце – нарязано на кубченца. Украсяваме със стрък майорана.

Великденска зелена салата с билкови златисти крутони и варено яйце – допринасяща за свежестта на празничната трапеза.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: