Начин на приготвяне
Първо приготвяме домашните билкови крутони като нарязваме на кубченца филиите хляб, разбъркваме ги с подправките.
Изпичаме ги във фурната на 200-250 градуса до златиста коричка като по желание, по време на печенето, 1-2 пъти ги разбъркваме, за да се изпекат равномерно.
Откъсваме от градината домашно отгледани, свежи и крехки къдрави салати. Също и пресния лук, магданоза и екзотичната майорана от саксия.
Измиваме и нарязваме на ситно всички зеленолистни. Сипваме ги в дълбока купа, удобна за разбъркване на свежата зелена салата и овкусяваме с хималайска сол, шарлан, оцет и прясно изцеден лимонов сок на вкус.
Разбъркваме със салатна бъркалка или с ръка, така че равномерно да се овкуси. Сипваме великденската салата в дълбока чиния, с която ще поднесем пролетната свежест.
Отгоре поръсваме с изпечените хрупкави билкови крутони и свареното яйце – нарязано на кубченца. Украсяваме със стрък майорана.
Великденска зелена салата с билкови златисти крутони и варено яйце – допринасяща за свежестта на празничната трапеза.
Чудно Вкусно!