Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гуакамоле»Гуакамоле със сварено яйце

Гуакамоле със сварено яйце

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Гуакамоле със сварено яйце
Снимка: marcheva14
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Пикантно гуакамоле, което само чака да бъде поднесено, за да грабне сърцата на всички гости"

Необходими Продукти

  • авокадо - 1 бр.
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • пресен чесън - 1 стрък
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • дижонска горчица - 1/2 ч.л.
  • лайм - 1 с.л. сок (или на вкус)
  • зехтин - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. прясно смлян
  • халапеньо - 1 чушка
  • сол
  • кориандър - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват за около 8-10 минути. Трябва да се твърдо сварени.

Авокадото се смачква с вилица, но и да има видими парченца. Прибавя се наситнен чесън, сметаната, лимонов сок и наситнената чушка халапеньо.

Ако чушката е прекалено люта, а тя е такава по принцип, след като се среже по дължина и се отстраняват жилките и семенцата ѝ, и след това се наситнява. Така ще има по-малко лютивина. Добавя се сол и черен пипер прясно смлян. Разбърква се.

Яйцата се нарязват на кубчета и се добавят, отново се разбърква, само докато се смесят за да не се счупят парченцата. Поръсва се с пресен наситнен кориандър.

Забележка: Тази разядка от авокадо е силно лютива и не е подходяща за деца. За да се получи перфектното Гуакамоле е необходимо да се добави кориандър. Той има своя аромат и вкус, които са незаменими, но при липса на такъв може да се добави магданоз, но няма да е така ароматно и силно на вкус.

Сервира се с препечен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
40
30
20
11
Дай твоята оценка: