Начин на приготвяне
Готовите блатове се сиропират с компот и се мажат всеки поотделно с приготвения сметанов крем, който се получава, след като се разбъркат с миксер заквасената сметана, сиренето Крема, пудрата захар и ванилията.
Отстрани на сиропираната и измазана с крем торта се нареждат бишкотите като оградка.
Оградката се украсява с шприц с течен шоколад.
Отделени в купичка кокосови стърготини се боядисват със зелена сладкарска боя и с тях се поръсва тортата отгоре. Поръсва се също така и със смлени орехови ядки и шоколадови пръчици.
Поставят се готови шоколадови яйца, готови великденски бисквити и зайчета.
Зайчетата се правят от замесено твърдо тесто от 1 белтък и пудра захар, колкото поеме (около 500 г). Оформят се овални топчета, на които с леко притискане им се придава форма на зайчета. Предварително сварени (около 10 мин.) сурови бадемови ядки се обелват и разцепват по средата. Това са ушите на зайчетата. За очички се използват шоколадови пръчици.
Украсата на тортата е по желание. Аз я направих в чест на най-светлия християнски празник Великден и затова я украсих по този начин - с великденски яйца и великденски зайчета и я кръстих Великденска идилия.
Тортата Великденска идилия е готова.