Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Великденска идилия

Торта Великденска идилия

Еми АвджиеваЕми Авджиева
Чирак
30164100
Торта Великденска идилия
Снимка: Еми Авджиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Няма как да оставим празничната трапеза без една шоколадова идилия"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 3 бр. готови
  • компот - 1 бр.
  • бишкоти - 1 п.
  • течен шоколад
  • ЗА КРЕМА
  • сметана заквасена - 400 г
  • крема сирене - 250 г
  • пудра захар - 10 с.л.
  • ванилия - 1 п.
  • ЗА УКРАСАТА
  • кокосови стърготини
  • зелена сладкарска боя
  • орехи - смлени
  • шоколадови пръчици
  • шоколадови яйца
  • ЗА ЗАЙЧЕТАТА
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 500 г
  • бадемови ядки - 10 бр.
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовите блатове се сиропират с компот и се мажат всеки поотделно с приготвения сметанов крем, който се получава, след като се разбъркат с миксер заквасената сметана, сиренето Крема, пудрата захар и ванилията.

Отстрани на сиропираната и измазана с крем торта се нареждат бишкотите като оградка.

Оградката се украсява с шприц с течен шоколад.

Отделени в купичка кокосови стърготини се боядисват със зелена сладкарска боя и с тях се поръсва тортата отгоре. Поръсва се също така и със смлени орехови ядки и шоколадови пръчици.

Поставят се готови шоколадови яйца, готови великденски бисквити и зайчета.

Зайчетата се правят от замесено твърдо тесто от 1 белтък и пудра захар, колкото поеме (около 500 г). Оформят се овални топчета, на които с леко притискане им се придава форма на зайчета. Предварително сварени (около 10 мин.) сурови бадемови ядки се обелват и разцепват по средата. Това са ушите на зайчетата. За очички се използват шоколадови пръчици.

Украсата на тортата е по желание. Аз я направих в чест на най-светлия християнски празник Великден и затова я украсих по този начин - с великденски яйца и великденски зайчета и я кръстих Великденска идилия.

Тортата Великденска идилия е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: