Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Великденска солена торта

Великденска солена торта

Великденска солена торта
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
08/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Всички гости ще останат очаровани от тази разкошна солена торта"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр средни (сварени)
  • лук - 1 малка глава
  • майонеза - 220 г
  • моркови - 2 бр. големи (сварени и настъргани)
  • яйца - 2 бр. сварени и настъргани
  • кашкавал - 100 г настърган
  • царевица - 150 г консерва
  • сол
  • универсална подправка - за картофи
  • магданоз - пресен
  • краставици - 1/2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • репички - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелват се картофи и моркови, нарязваме картофите на малки кубчета, морковите на едри парчета и варим в подсолена вода до готовност.

Отцеждат се картофите и овкусяваме с подправката, малко сол и ситно нарязан лук. Морковите се стържат на едро ренде. Царевицата се отцежда.

Отделно се сваряват две яйца и се настъргват на едро заедно с жълтъка. На дъното на плитка чиния се поставя ринг и сипваме за основа картофи, отгоре се намазва с 2 равни с. л. майонеза и се притиска с гърба на лъжица.

Следва ред настъргани моркови, майонеза, трети ред от настъргани яйца, майонеза, четвърти ред отцедена царевица, майонеза, пети ред кашкавал и покриваме тънко с майонеза.

Оставя се в хладилник да стегне за 2-3 часа. Изважда се поръсваме по края с нарязан ситно магданоз, следват полумесеци от червени репички, кубчета малки от краставица, кучбета домати без семената, а в средата сипваме 1 с. л. царевичка.

Сваля се внимателно рингът, като си помагаме с нож, с който се минава по края на тортата. Нарязва се на парчета и сервираме.

Вкусно и красиво за Великден! Светли и благословини празници на всички :))) Рецептата е на Люси с малки промени!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: