Начин на приготвяне
Чукнете яйцата и ги разбийте заедно със захарта на пяна. Прибавете брашното, бакпулвера и киселото мляко.
Смесете останалите продукти и ги добавете към сместа. Разбъркайте внимателно, докато получите гладко кексово тесто.
Изпечете един блат. Охладете го и го срежете хоризонтално, за да се получат два блата. Оформете от страните, като изрежете с нож неравните части.
Направете крема и сметаната по указания на пакетите начин. Намажете първия блат с крем. Поръсете с течен шоколад.
Сложете парченца изрезки от блата. Намажете със сметана. Сложете втория блат. Отново покрийте със сметана.
Гарнирайте шоколадовата торта с настърган шоколад и филирани бадеми.
Декорирайте с шоколадови яйца и захарни цветя.
Празничната Великденска торта е готова.
Коментари