Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Леща с пилешко месо и кренвирши

Леща с пилешко месо и кренвирши

ReniReni
Новак
51688
30/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • леща - 2 ч.ч.
  • пилешко месо - 1 пил. бутче с плешката
  • кренвирши - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 3 средно големи
  • доматено пюре - 1 1/2 ч.ч.
  • чушки - 1 пиперка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото и картофите се слагат да се варят и след като се изпенят, се прибавя лещата и останалите продукти (освен кренвиршите).

Когато се свари месото, се обезкостява и реже на ситно, след което се връща в тенджерата. След това се вадят картофите и се намачкват с вилица (може да се пасират но не става така вкусно) и се връщат да поври лещата с тях.

След като върнем картофите, слагаме кренвиршите, които са предварително нарязани на шайбички.

Дано ви е харесало и да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
510
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Позволих си да наситня кренвирша и пилешкото за да може да ги хапва мъничето ми! Много добре се прие бе харесано от цялото семейство!
27.01.2020 20:52
силвия
силвия
Много интересна рецепта.Ще я опитам непременно.
30.08.2013 15:04
3