Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Кренвирши с картофи

Кренвирши с картофи

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Кренвирши с картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • кренвирши - 4 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • масло - 50 г
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете картофите, сложете ги тенджера и ги залейте с вода, сложете дафиновия лист и варете докато омекнат, но не бива да се разваряват. Отцедете готовите картофи.

Загрейте мазнината и в нея изпържете ситно нарязания лук. Прибавете скилидките чесън, сварените картофи и нарязания магданоз.

Поръсете със сол и черен пипер. Сипете в тавичка, добавете кренвиршите и печете в предварително загрята фурна. Поднесете ястието топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: