Кренвирши с ориз

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Кренвирши с ориз1 / 2
24/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кренвирши - 600 г
  • ориз - 300 г
  • кашкавал - 60 г
  • чушки - 4 бр. от буркан
  • грах - 1 малка консерва
  • олио - 2 с.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете ориза, изплакнете го и го сварете в 1 л вряща подсолена вода, след което го отцедете. Нарежете чушките на ивички и ги запържете в олиото заедно с граха.

Смесете ги с ориза, магданоза, овкусете със сол и черен пипер. Надупчете кренвиршите с вилица или направете леки прорези с нож и ги попарете с вряла вода.

Щом набъбнат, ги отцедете. Оризът се слага в средно голяма чиния, подреждат се кренвиршите, всичко се поръсва с кашкавал и се сервира веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: