Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Ягодов десерт с бишкоти за Великден

Ягодов десерт с бишкоти за Великден

Потребител#246858Потребител#246858
Помощник Готвач
38164114
Ягодов десерт с бишкоти за Великден
Снимка: Потребител#246858
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Толкова простичък десерт, а вкусът му е ненадминат"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 300 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • маскарпоне - 100 г
  • портокали - 2 бр.
  • коняк - 50 мл/ром, ликьор/
  • захар - 5 с.л. Кафява
  • ванилова захар - 1 п.
  • бишкоти - 300 г
  • ягоди - 300 г
  • мента - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се почистват, измиват и нарязват на резенчета. Поръсват се с 3 с.л. от кафявата захар и ароматния алкохол. Може да се използва есенция.

Оставят се настрани да се мариноват.

Кората на портокалите се настъргва на ситното ренде. Разполовяват се и се изцежда сокът им в разлата чиния.

Приготвя се смес от сметаната, киселото мляко, маскарпонето, останалата кафява захар и ваниловата захар.

Отделеният сос от ягодите също се добавя. Всичко се разбърква до получаване на хомогенен крем.

Бишкотите се потапят една по една в портокаловия сок и се нареждат в избрана чиния за сервиране. Всяка бишкота се залива със сметановия крем.

Отгоре се подреждат резенчета ягоди, като се подбират за всяка бишкота със симетрична големина за естетичен вид.

Декорират се с пресни листенца мента.

Ягодовия десерт с бишкоти за Великден се оставят за един час в хладилник, за да попие кремът и да се охладят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: