Начин на приготвяне
Ягодите се почистват, измиват и нарязват на резенчета. Поръсват се с 3 с.л. от кафявата захар и ароматния алкохол. Може да се използва есенция.
Оставят се настрани да се мариноват.
Кората на портокалите се настъргва на ситното ренде. Разполовяват се и се изцежда сокът им в разлата чиния.
Приготвя се смес от сметаната, киселото мляко, маскарпонето, останалата кафява захар и ваниловата захар.
Отделеният сос от ягодите също се добавя. Всичко се разбърква до получаване на хомогенен крем.
Бишкотите се потапят една по една в портокаловия сок и се нареждат в избрана чиния за сервиране. Всяка бишкота се залива със сметановия крем.
Отгоре се подреждат резенчета ягоди, като се подбират за всяка бишкота със симетрична големина за естетичен вид.
Декорират се с пресни листенца мента.
Ягодовия десерт с бишкоти за Великден се оставят за един час в хладилник, за да попие кремът и да се охладят.