Начин на приготвяне
Кашкавалът се нарязва на филии на около 1 сантиметър дебелина.
Всяка от филиите се нарязва по дължина на парчета също с около 1 сантиметър дебелина. Получават се дебели ленти.
Яйцата се чукват в голяма купа. Разбиват се добре.
Подготвят се корите за баница. Разрязват се на 4 еднакви правоъгълника.
Взима се парче кора и се намазва с разбитото яйце. Слага се втора кора отгоре. За всяко парче кашкавал се използва двойна кора.
Слага се парче кашкавал и се завива. Първо се завива от двете страни и се навива. В края кората се намазва с яйце, за да се залепи.
Процедурата се повтаря до изчерпване на кашкавала.
В касерола се слага олио да загрее. Готовите солени пурички се потапят в яйце. Пържат се в загрятата мазнина до златист загар.
Панираният кашкавал се изважда върху кухненска хартия.
В купа се слагат майонезата и киселото мляко. Добавя се малко сол.
Чесънът се пресира с преса за чесън и се добавя. Разбърква се добре.
Кашкавалените рулца в кори за баница се гарнира чудесно с чеснов сос.