Начин на приготвяне
Първо пригответе плънката. За целта разбийте яйцата и ги смесете с прясното мляко, настъргания кашкавал, содата, изварата, олиото, солта и брашното. Разбъркайте добре.
Вземете кора за баница и я намазнете. В средата сипете 1-2 лъжици от плънката. Прегънете долната част, за да се покрие плънката, а отгоре сложете горната част - получава се лента.
Отново сипете част от плънката и завийте до получаването на тригуна.
Процедирайте така с всички тригуни.
Намазнететава за печене с олио и наредете тригуните. Намажете ги с разбития жълтък и поръсете със сусам.
Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете ги до хубав златист загар.
Кашкавалените тригуни с кори за баница са много вкусни.