Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тригуни»Кашкавалени тригуни с кори за баница

Кашкавалени тригуни с кори за баница

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Новак
754461k389
Кашкавалени тригуни с кори за баница
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
01/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Кашкавалени тригуни с кори за баница - страхотна закуска"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 5 броя
  • плънка
  • прясно мляко - 100 мл
  • кашкавал - 50 грама настърган
  • извара - 150 грама
  • яйца - 2 броя
  • царевично брашно - 3 - 4 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сода за хляб - 1 /2 ч.л.
  • сол - 2 щ.
  • за отгоре
  • жълтъци - 1 за намазване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе плънката. За целта разбийте яйцата и ги смесете с прясното мляко, настъргания кашкавал, содата, изварата, олиото, солта и брашното. Разбъркайте добре.

Вземете кора за баница и я намазнете. В средата сипете 1-2 лъжици от плънката. Прегънете долната част, за да се покрие плънката, а отгоре сложете горната част - получава се лента.

Отново сипете част от плънката и завийте до получаването на тригуна.

Процедирайте така с всички тригуни.

Намазнететава за печене с олио и наредете тригуните. Намажете ги с разбития жълтък и поръсете със сусам.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете ги до хубав златист загар.

Кашкавалените тригуни с кори за баница са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: