Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фусили с вино и доматена паста

Фусили с вино и доматена паста

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k5351k
Фусили с вино и доматена паста
Снимка: Габриела
1 / 2
25/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Насладете се на тази рецепта за фусили - гарантираме, че ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • фусили - 400 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • кайма - 500 г
  • доматена паста - 50 г с босилек
  • чесън - 2 скилидки
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • риган - 1 ч.л.
  • босилек - сух
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • босилек - пресен за декорация
  • сол - на вкус
  • пармезан - 200 г настърган
  • горчица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо слагаме тенджера с вода на котлона с малко сол и чакаме да заври.

След това слагаме макароните и ги сваряваме добре. Когато са готови, ги изплакваме задължително със студена вода.

През това време започваме с приготовлението на продуктите. Нарязваме на ситно лука, морковчето и чесъна.

В купа изсипваме каймата и добавяме сол, горчица, малко риган и босилек. Разбъркваме хубаво каймата.

След това на бавен огън слагаме зехтина да загрее и запържваме лука, чесъна и морковчето.

Когато са почти готови, добавяме доматената паста и каймата. Бъркаме, докато каймата стане почти готова.

Добавяме виното, малко от пармезана, черен пипер и солта.

Намаляме силата на котлона и оставяме така да покъкри, докато виното не се изпари от соса за пастата.

После смесваме соса с фусилите и разбъркваме добре макароните с кайма и доматен сос.

Поръсваме с останалия пармезан и декорираме фусилите с вино и доматена паста с няколко стръка пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: